A szükséges hozzávalók:
25 dkg vaj vagy Ráma margarin,
25 dkg cukor,
1 tasak vanillincukor,
4 tojás,
2 evőkanál rum,
2 teáskanál fahéj,
25 dkg liszt,
1 tasak sütőpor,
25 dkg örölt dió,
10 dkg étcsokoládé.
|
|
Az elkészítés menete:
A vajat vagy margarint kikeverjük a cukorral.
Hozzáadjuk a tojásokat a vanillincukrot, a rumot és a fahéjat.
Ezután óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Hozzákeverjük a diót - majd miután apró darabokra tördeltük - az étcsokoládét is.
Alaposan kivajazzuk a formát, majd meghintjük zsemlemorzsával és a tésztát és a formába öntjük.
Előmelegített sütőben, kis lángon (175 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 85 - 95 percig sütjük.
Fogpiszkálóval ellenőrzzük, hogy a tészta belseje is megsült-e.
Ha kész, és már kihűlt óvatosan kiborítjuk a fahéjas - csokis kuglófunkat a formából egy tányérra.
Kiborítani úgy a legegyszerűbb a kuglófot, ha a forma tetejére egy megfelelő méretű lapos tányért helyezzük lefordítva, és a tányért a kuglóf formára szorítva az egészet átfordítjuk. Ha jól előkészítettük a sütőformát, a kuglóf nem fog beleragadni, hanem szépen kijön.
Ezt követően megszórjuk fahéjas porcukorral; vagy esetleg bevonjuk csokoládéval.
Az utóbbi esetben dekorcukorral is díszíthetjük; a máz megszilárdulásáig hűtőszekrénybe tesszük.
Jó étvágyat!
Eddig
876 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.
|