2018. ápr. 20. Tivadar  



 

Kuglóf receptek / Csokis - kakaós kuglóf


A szükséges hozzávalók:

20 dkg liszt,
10 dkg vaj vagy margarin,
3 db tojás,
5 dkg (Szerencsi) kakaópor,
2 dkg élesztő,
1 dl tej,
5 dkg cukor,
5 dkg fehér csokoládé,
5 dkg étcsokoládé


Az elkészítés menete:

Az élesztőből langyos tejjel, kevés liszttel, cseppnyi cukorral kovászt készítünk és melegen tartjuk.
A vajat (margarint) a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a liszttel és a tojással, végül pedig az előkészített kovásszal.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik részébe belekeverjük a kakaóport és az étcsokoládét, a másikba pedig a fehércsokoládét.
A tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük, egymásra rétegezve.
Ha megkelt, és kitölti a formát előmelegített sütőben, kis lángon (175 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 45 percig sütjük.
Fogpiszkálóval ellenőrzzük, hogy a tészta belseje is megsült-e.
Ha kész, pár percig pihentetjük, majd kiborítjuk a formából.
Ezt követően hűlni hagyjuk a csokis - kakaós kuglófunkat; majd ha már kihűlt meghintjük porcukorral vagy bevonjuk csokoládéval.
Az utóbbi esetben dekorcukorral is díszíthetjük; a máz megszilárdulásáig hűtőszekrénybe tesszük.

Jó étvágyat!

Eddig 2883 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.



 











Oldaltérkép (sitemap) | Most nézik | Gyümölcs | Legnézettebbek | Kuglófok | Citrus


receptek - receptje - képekkel - sütemény - kuglóf - forma - mini - készítése
"Zöld-Út" Caritas
  receptek - receptje - képekkel - sütemény - kuglóf - forma - mini - készítése
Szellemi Termékeket Fejlesztő és Koordináló Kreatív Szövetség (SzFK)
  receptek - receptje - képekkel - sütemény - kuglóf - forma - mini - készítése
Öntözőrendszerek telepítése - expressz javítása



     

webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu