A szükséges hozzávalók:
20 dkg vaj vagy margarin,
25 dkg cukor,
1 tasak vanillincukor,
5 db tojás,
2 evőkanál rum,
1 csipet fahéj (őrölt),
18 dkg őrölt mogyoró (esetleg dió),
12 dkg liszt,
1 tasak sütőpor,
10 dkg csokoládéreszelék
|
|
Az elkészítés menete:
A vajat (margarint) kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, a rumot, a lisztet, a sütőport és a vanillincukrot.
Ezután hozzáadjuk a fahéjat, és végül az őrölt mogyorót.
Miután a tésztát jól kikevertük hozzákeverjük még a csokoládéreszeléket is.
Alaposan kivajazzuk a kuglófformát, majd belisztezzük és a tésztát a formába öntjük.
Előmelegített sütőben kis lángon kb. 65 - 75 percig sütjük.
Sütés után a kuglófot hagyjuk kihűlni, majd bevonjuk csokoládéval és dekorcukorral díszítjük.
Jó étvágyat!
Eddig
6120 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.
|