A szükséges hozzávalók:
25 dkg vaj vagy Ráma margarin,
25 dkg cukor,
1 tasak vanillincukor,
4 tojás,
2 evőkanál rum,
1 teáskanál fahéj,
25 dkg liszt,
1 tasak sütőpor,
25 dkg örölt dió,
10 dkg mandula
|
|
Az elkészítés menete:
A vajat vagy margarint kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat a vanillincukrot, a rumot és a fahéjat. Ezután óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Hozzákeverjük a diót és a mandulát.
A tésztát egy alaposan kivajazott formába öntjük.
Előmelegített sütőben kis lángon kb. 85 - 95 percig sütjük.
Sütés után a kuglófot hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk vaníliás porcukorral vagy bevonjuk csokoládéval. Ez utóbbi esetben dekorcukorral díszíthetjük.
Jó étvágyat!
Eddig
3729 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.
|