ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY RANDIN A RANDEVÚIG IS ELJUTHATSZ ANNÉLKÜL, HOGY FIZETNÉL! |
|
A szükséges hozzávalók:
15 dkg puha vaj vagy margarin, 15 dkg cukor, csipet só, 3 tojás, 30 dkg szitált liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 dl tej, 40 dkg gesztenyepüré, 6 evőkanál (főző) tejszín |
|
Az elkészítés menete: A vajat a cukorral és a csipet sóval gépi habverővel világos színű masszává felverjük, a tojásokat egyenként hozzáadjuk - mindegyiket 1 percig verjük a géppel. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a tejjel felváltva a vajas-tojásos krémhez adjuk. A gesztenyemasszát a tejszínnel összekeverjük. Vajazzunk ki jó alaposan egy kuglófformát, majd hintsük meg liszttel. Az így előkészített formába öntjük a tészta felét, arra jön a gesztenyemassza. A gesztenyemasszát a tésztával egy villával spirálalakban "összeborzoljuk". Végül a maradék tésztát is a formába töltjük. Előmelegített sütőben, kis lángon (175 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 55 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrzzük, hogy a tészta belseje is megsült-e. Ha kész, és már kihűlt óvatosan kiborítjuk a gesztenyés kuglófunkat a formából egy tányérra. Kiborítani úgy a legegyszerűbb a kuglófot, ha a forma tetejére egy megfelelő méretű lapos tányért helyezzük lefordítva, és a tányért a kuglóf formára szorítva az egészet átfordítjuk. Ha jól előkészítettük a sütőformát, a kuglóf nem fog beleragadni, hanem szépen kijön. Ezt követően meghintjük porcukorral vagy bevonjuk csokoládéval. Az utóbbi esetben dekorcukorral is díszíthetjük; a máz megszilárdulásáig hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat! Eddig 5044 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |