A szükséges hozzávalók:
20 dkg vaj vagy margarin,
20 dkg cukor,
1 tasak sütőpor,
1 tasak vanillincukor,
5 db tojás,
30 dkg liszt,
5 dkg kakaópor,
1 teáskanál fahéj (őrölt),
1 teáskanál szegfűszeg (őrölt),
2 dl rum,
10 dkg étcsokoládé
|
|
Az elkészítés menete:
A vajat (margarint) kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, 1 dl rumot, a lisztet, a sütőport és a vanillincukrot.
Ezután hozzáadjuk a maradék (1 dl) rumot, a fahéjat, a szegfűszeget és végül a kakaóport.
Miután a tésztát jól kikevertük hozzákeverjük még a csokoládét is, amit előzetesen apró darabokra tördelünk.
Alaposan kivajazzuk a kuglófformát, majd belisztezzük és a tésztát a formába öntjük.
Előmelegített sütőben kis lángon kb. 80 - 90 percig sütjük.
Sütés után a kuglófot hagyjuk kihűlni, majd bevonjuk csokoládéval és dekorcukorral díszítjük.
Jó étvágyat!
Eddig
3829 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.
|