A szükséges hozzávalók:
30 dkg cukor,
16 dkg margarin,
5 tojás,
reszelt citromhéj,
30 dkg liszt,
1 sütőpor,
2 dl tej,
3 evőkanál kakaó
|
|
Az elkészítés menete:
A cukrot, a margarint, és a tojás sárgákat kikeverjük habosra.
A lisztben elkeverjük a sütőport, és a tejjel együtt felváltva hozzáadjuk.
Hozzáadjuk az 5 fehérjéből felvert habot is.
Vajazzunk ki jó alaposan egy kuglófformát, majd öntsük bele a tészta felét.
A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót (ha szükséges egy csöpp tejet önthetünk bele), és körbe ráöntjük az előző adagra.
Előmelegített sütőben, kis lángon (175 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 50 - 55 percig sütjük.
Fogpiszkálóval ellenőrzzük, hogy a tészta belseje is megsült-e.
Ha kész, és már kihűlt óvatosan kiborítjuk a tarka kevert kuglófunkat a formából egy tányérra.
Kiborítani úgy a legegyszerűbb a kuglófot, ha a forma tetejére egy megfelelő méretű lapos tányért helyezzük lefordítva, és a tányért a kuglóf formára szorítva az egészet átfordítjuk. Ha jól előkészítettük a sütőformát, a kuglóf nem fog beleragadni, hanem szépen kijön.
Ezt követően meghintjük porcukorral vagy bevonjuk csokoládéval.
Az utóbbi esetben dekorcukorral is díszíthetjük; a máz megszilárdulásáig hűtőszekrénybe tesszük.
Jó étvágyat!
Eddig
15546 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.
|