A szükséges hozzávalók:
250 g lágyvaj vagy margarin,
200 g porcukor,
1 tasak vanillincukor,
1,5 dl kókuszlikőr,
4 db tojás,
125 g liszt,
125 g gustin étkezési keményítő,
1 / 2 tasak sütőpor,
csipet só,
10 dkg kókuszreszelék.
|
|
Az elkészítés menete:
A margarint vagy vajat keverőedénybe tesszük, és kézi robotgéppel simára keverjük.
Hozzáadjuk a cukrot, és a vanillincukrot.
A tojásokat egyenként adjuk a tésztához kb. fél - fél percig keverve előbb alacsony, majd magasabb fokozaton, míg egészen habos nem lesz.
Ezután a lisztet, keményítőt, sütőport és a sót összekeverjük, majd állandó keverés mellett, kis adagokban adjuk a tésztához.
Végül a tésztát két részre osztjuk.
Az egyik felét egy 22 cm átmérőjű, zsiradékkal megkent kuglófformába öntjük.
A másik feléhez egyenletesen hozzákeverjük a kókusz reszeléket és ezután hozzáadjuk a kókuszlikőrt, majd a masszát a sima tészta tetejére öntjük.
Egy villával spirálszerűen márványmintát húzunk a két rétegen keresztül.
Előmelegített sütőben, kis lángon (175 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) 65 percig sütjük.
Fogpiszkálóval ellenőrzzük, hogy a tészta belseje is megsült-e.
Ha kész, és már kihűlt óvatosan kiborítjuk a Kókuszos kevert kuglófunkat a formából egy tányérra.
Kiborítani úgy a legegyszerűbb a kuglófot, ha a forma tetejére egy megfelelő méretű lapos tányért helyezzük lefordítva, és a tányért a kuglóf formára szorítva az egészet átfordítjuk.
Ha jól előkészítettük a sütőformát, a kuglóf nem fog beleragadni, hanem szépen kijön.
Ezt követően megszórjuk porcukorral; vagy esetleg bevonjuk csokoládéval.
Az utóbbi esetben dekorcukorral is díszíthetjük; a máz megszilárdulásáig hűtőszekrénybe tesszük.
Jó étvágyat!
Eddig
1527 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.
|