ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY RANDIN A LEVELEZÉS ÉS A PROFILOK MEGTEKINTÉSE IS INGYENES! |
|
A szükséges hozzávalók:
25 dkg vaj vagy margarin, 25 kg cukor, 15 dkg finomliszt, 15 dkg rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 4 tojás, 1 csomag bourbon vaníliás cukor, 4 evőkanál rum, kb. 30 dkg málna. |
|
Az elkészítés menete: A lágy vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beleöntjük a rumot. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Alaposan kivajazzuk a formát, kilisztezzük majd félig megtöltjük a tésztával, erre halmozzuk a lisztben meghempergetett málnát, majd befedjük a maradék tésztával. Előmelegített sütőben, kis lángon (175 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 50 - 60 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrzzük, hogy a tészta belseje is megsült-e. Ha kész, és már kihűlt óvatosan kiborítjuk a Málnás kuglófunkat a formából egy tányérra. Kiborítani úgy a legegyszerűbb a kuglófot, ha a forma tetejére egy megfelelő méretű lapos tányért helyezzük lefordítva, és a tányért a kuglóf formára szorítva az egészet átfordítjuk. Ha jól előkészítettük a sütőformát, a kuglóf nem fog beleragadni, hanem szépen kijön. Ezt követően megszórjuk porcukorral; vagy esetleg bevonjuk csokoládéval. Az utóbbi esetben dekorcukorral is díszíthetjük; a máz megszilárdulásáig hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat! Eddig 679 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |