ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY RANDIN A LEVELEZÉS ÉS A PROFILOK MEGTEKINTÉSE IS INGYENES! |
|
A szükséges hozzávalók:
37 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg sütőmargarin, 4 tojás, 1 / 4 üvegcse rumaroma, fél dl tej, 1 / 2 teáskanál őrölt fahéj, 1 / 2 üveg meggybefőtt |
|
Az elkészítés menete: A margarint a cukorral és a rumaromával habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd ezt is a vajas krémhez adagoljuk kanalanként, végül beleöntjük a tejet is. Alaposan kikeverjük a tésztát. Margarinnal kikenünk egy kuglófformát, egyenletesen meghintjük zsemlemorzsával. Beleöntjük a tészta felét, majd ráhalmozzuk a meggybefőttet, végül a maradék tésztát is az edénybe rakjuk. Előmelegített sütőben, kis lángon (175 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 60 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrzzük, hogy a tészta belseje is megsült-e. Ha kész, pár percig pihentetjük, majd kiborítjuk a formából. Ezt követően hűlni hagyjuk a meggyes kuglófunkat; majd ha már kihűlt meghintjük porcukorral vagy bevonjuk csokoládéval. Az utóbbi esetben dekorcukorral is díszíthetjük; a máz megszilárdulásáig hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat! Eddig 4438 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |