A szükséges hozzávalók:
6 tojás,
35 dkg sütőmargarin,
20 dkg cukor,
1 csomag sütőpor,
35 dkg liszt,
2 narancs reszelt héja,
1 citrom reszelt héja,
10 dkg porcukor,
1 narancs és fél citrom leve
|
|
Az elkészítés menete:
A margarint habosra keverjük géppel a 20 dkg cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojásokat, a lereszelt narancs- és citromhéjat.
Ezután kézzel óvatosan belekeverjük a sütőport és a lisztet.
Egy kuglófformát vajjal alaposan kikenünk és megszórjuk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben, kis lángon (175 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 50 percig sütjük.
Közben a porcukorban feloldjuk a narancs és citrom levét.
Ezt a levet a még meleg kuglófba itatjuk rögtön a sütés után egy ecsettel vagy kenőtollal.
Ezt követően hűlni hagyjuk a narancsos kuglófunkat; majd ha már kihűlt meghintjük porcukorral vagy bevonjuk csokoládéval.
Az utóbbi esetben dekorcukorral is díszíthetjük; a máz megszilárdulásáig hűtőszekrénybe tesszük.
Jó étvágyat!
Eddig
1915 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.
|